Yoga-Lakshmi
 
Home
  Kamal„ Courbois
 
Nieuws
Yogalessen
Dagboek Schrijven
Lesvoorwaarden
Ervaringen
Contact
 

Yoga-Lakshmi

Over Kamal„ Courbois

© Kamal„ Courbois

'Yoga is een levenshouding die in het dagelijks leven gepraktiseerd kan worden en helpt op onze zoektocht naar de waarheid en zingeving'

Zelf geeft Kamal„, oorspronkelijk orthopedagoge met ervaring in de (vrouwen)hulpverlening, dagelijks vorm en inhoud aan haar leven volgens de Yoga-filosofie en leeft zij vanuit de vedische-yoga tradities. Dat betekent onder andere regelmatige meditaties, een eenvoudige, ayurvedische leefwijze en het naleven van geweldloosheid en vredelievendheid. In 1971 begon Kamal„ aan haar eerste yogalessen. Daarna volgde zij een yogaopleiding bij Levensschool Govindadhama en werkte vele jaren mee in dit yogacentrum. Verder woonde Kamal„ jarenlang meditatiebijeenkomsten bij, verdiepte zich in de Yoga-sutraís van Patanjali, de Bhagavad Gita en de Upanishads en volgde ze bijscholingen over de chakra's, chakrapsychologie, ademhaling en pranayama.

 

 

'Dr. P.R. Sharma, nomadisch leraar met diepgaande, spirituele ervaringen'.

Dr. P.R. Sharma In 1988 komt Kamal„ in aanraking met haar spiritueel leraar, Ayurvedisch arts en geronenomeerd biochemicus Dr. P.R. Sharma en wordt ze zijn leerling. Al meer dan 25 jaar deelt Dr. P.R. Sharma als leraar zijn wijsheid met talloze mensen over de hele wereld. Met zijn bijzondere inzichten slaat hij in zijn cursussen en lezingen op karakteristieke wijze een brug tussen wetenschap en spirituele wijsheid. Als Doctor in de Biochemie verdiende hij o.a. zijn sporen, op het gebied van onderzoek naar toxicologie en kankerverwekkende virussen en middelen tegen malaria.
Een diepere roeping bracht hem omstreeks 1979 in een andere richting waardoor hij zich meer op de wereld van het innerlijk ging richten.
Sinds januari 2002 heeft Dr. Sharma zich teruggetrokken in India, waar hij in 2016 is overleden.

 

'Lakshmi komt bij je als je huis schoon is, je lichaam verzorgd en je mind zuiver en stil'.

Lakshmi - © Kamal„ Courbois De naam Yoga-Lakshmi is een samenstelling van Yoga en Lakshmi.
Lakshmi is de vrouwelijke goddelijke energie, die we ook wel de oermoeder,of aarde-moeder noemen. Lakshmi woont daar waar eerlijkheid en rechtvaardigheid heersen, waar het schoon en zuiver is, waar deugd en mededogen als levenshouding geŽerd worden.
In India wordt gezegd dat Lakshmi bij je komt als je huis schoon is, je lichaam goed verzorgd en je mind zuiver is.
Lakshmi geeft je rijkdom en voorspoed in spirituele zin: zuiverheid in je hart en vreugde in het leven.